Bacteria E-Coli, descoperită la un abator de lângă Arad. Ce măsuri s-au luat

Niciun comentariu

Inspectorii sanitar-veterinari au efectuat, în primele două săptămâni ale acestei luni, noi controale în abatoare sau magazine din întreaga țară.

Astfel, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a descoperit prezența bacteriei E-Coli la zece probe prelevate dintr-un supermarket din Gorj, dar și în trei abatoare din județele Vâlcea, Sibiu și Timiș.

Ce măsuri s-au luat Potrivit ANSVSA, în județul Timiș bacteria E-Coli a fost depistată pe suprafața unei carcase de ovine dintr-un abator. În urma acestor rezultate, au fost luate și primele măsuri. Astfel, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiș a efectuat controale oficiale la abatorul în care s-a depistat produsul incriminat şi a dispus măsurile prevăzute în Planul Naţional de Control.

Potrivit raportului Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16 mai – 14 octombrie au fost efectuate 1.079 de probe, din care buletinele de analiză au confirmat prezenţa Escherichiei Coli verotoxigenă într-un număr de 55 de probe.

Category: Arad
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

progressive.ua

https://topobzor.info
Meniu