Autorităţile din Mioveni, precizări despre băiatul care-şi vindea jucăriile pe trotuar

  • njwc.info
  • noiembrie 4, 2017
  • 0

Primăria Mioveni a emis un punct de vedere legat de cazul băiatului de 10 ani din Mioveni, care a fost fotografiat în timp ce își vindea jucăriile pe trotuar.

Cazul a devenit public după ce Silvan-DJ Ewi, un DJ din Mioveni, i-a făcut o poză băiatului şi a postat următorul mesaj: ”Îşi vinde jucăriile ca să îşi cumpere haine de iarnă. Cam aşa procedează un băiat de 10 ani. L-am găsit în Mioveni, gangul de la dispensar. Nu ştiu mare lucru despre el, a zis că părinţii sunt divorţaţi. Mi-a spus că vrea să îşi cumpere haine şi un zmeu”.

Reprezentanții Primăriei Mioveni spun că au în evidență cazul băiatului și al familiei sale.

”Deşi provine dintr-o familie destrămată, situaţia materială a acestuia nu este cea prezentată în materialele de presă, copilul beneficiind de sprijin de specialitate din partea autorităţilor competente, dar şi de o atenţie deosebită deoarece, conform specialiştilor, minorul în cauză este diagnosticat cu mai multe afecţiuni”, precizează oficialii de la Primăria Mioveni, conform Adevărul.

Drept urmare a acestor demersuri, băiatul de an a fost încadrat începând cu anul şcolar 2017-2018, în învăţământul special. În prezent, acesta beneficiază de asistenţă de specialitate, frecventând cursurile Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă “Sfânta Filofteia” Valea Mare – Ştefăneşti, de luni până vineri, unde beneficiază de cazare şi masă.

Tot reprezentanţii Primăriei Mioveni informează că „minorul în cauză, împreună cu mama şi fratele mai mic, au beneficiat de următoarele servicii şi beneficii sociale în conformitate cu Legea nr. 292/2011, legea asistenţei sociale”. Astfel, mama lui Andrei a beneficiat de ajutor social. Însă ajutorul social este suspendat de două luni deoarece mama şi fratele cel mic s-au mutat în comuna Drăganu, la domiciliul concubinului. Drept urmare, băiatul de 10 ani nu mai are niciun beneficiu din acest punct de vedere. În , oficialii Primăriei Mioveni nu precizează dacă băiatul a beneficiat în vreun fel de acel ajutor social primit de mama sa.

”Având în vedere afecţiunile medicale de natură psihică şi faptul că pe timpul vacanţelor şi al week-endurilor se află în grija bunicii, copilul nesupravegheat consideră că apelând la acest mijloc, de a-şi pune la vânzare anumite obiecte, poate obţine alte bunuri considerare de el necesare. De exemplu, a doua zi după prezentarea imaginii pe reţelele de socializare, reprezentanţii primăriei care l-au vizitat la domiciliu au aflat de la minor că scopul acţiunilor sale este de fapt achiziţia unui computer cu jocuri, iar în timpul anchetei sociale ulterioare a declarat că o vecină l-a învăţat să recurgă la acest gest de a-şi vinde jucăriile”, precizează reprezentanţii Primăriei Mioveni.

Sursa:

Lasă un răspuns