Argeşul sub blestem: 11 copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

  • njwc.info
  • martie 6, 2016
  • 0

11 copii în vârstă de 7 ani din Pitești au ajuns, sâmbătă noapte, la spital, cu toxiinfecție alimentară după ce au consumat produse de la cateringul unui after-school. Medicii au confirmat pentru o parte dintre copii prezenţa adenovirusului. Conducerea DSP este la Spitalul de Pediatrie din Piteşti şi a demarat deja o anchetă.

11 elevi de clasa I, de la Școala Nr. 16 „I. L. Caragiale” din Pitești, au fost internați de urgență, sâmbătă noaptea, la Spitalul de Pediatrie. Copiii au fost diagnosticați cu toxinfecție alimentară și adenovirus, motiv pentru care autoritățile au deschis deja o anchetă epidemiologică.

Potrivit primelor informaţii, copii au mâncat, joi, la after-school, brânză cu mămăligă şi pulpe de pui, informează

Doi dintre cei 11 copii au fost transferaţi la Secţia de Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, ceilalţi nouă rămânând la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Cei doi au simptomatologie diferită, respectiv diaree, în timp ce colegii lor rămaşi la Pediatrie au febră, dureri abdominale şi vărsături, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Piteşti, Adina Enescu.

Echipe de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Argeş vor ridica, duminică, probe din mâncare, acestea urmând să fie analizate în cadrul anchetei epidemiologice deschise de către autorităţile din judeţul Argeş.

sursa: ;

Lasă un răspuns