Aradul freamătă, e la 180 de minute de o revenire miraculoasă în Liga 1: UTA – Dunărea Călărași 4-1

  • njwc.info
  • iunie 4, 2016
  • 0

„Bătrâna Doamnă” refuză să moară pentru simplul fapt că e nemuritoare. E din nou acea echipă cu spirit, cu inimă, cu suporterii 100% alături de ea, iar adversarul contează prea puțin în toată această ecuație. În returul primului baraj de promovare în Liga 1, Dunărea Călărași venea pe cai mari la Arad, fiindcă avea 3-1, dar și o prestație mai mult decât convingătoare în prima manșă. Dar, au dat peste 1600 de suflete în tribunele neîncăpătoare și alte zeci de mii din toate colțurile lumii, care au transmis energia lor celor 11 și apoi 10 din „dreptunghiul verde”. Degeaba călăreșenii au format, poate, cea mai bună formație ce i-a vizitat pe „alb-roșii”, căci astăzi nu putea fi decât o câștigătoare.

Deși Mihalcea a promis că nu se va apăra la Arad și-a asigurat defensiva cu trei fundași centrali și doi laterali. La fel de adevărat este că echipa sa și-a arărat intențiile ofensive încă din start, iar Alexandru , Kanda și mai ales Bumbac au dat ceva emoții. În minutul 11, s-au văzut și gazdele în atac, dar șutul lui Curtuiuș a fost atenuat de un adversar și a fost reținut de Lungu. La următoarea fază, tribunele au explodat pentru prima oară. Curtuiuș a insistat la un balon lung trimis de Botiș, a înțepat balonul, portarul Dunării a respins, dar Man, pe fază, trimis în plasă: 1-0 (min. 17). Oaspeții au revenit în atac, dar Kanda și Vali Alexandru au finalizat slab. Pe o contră, Dennis Man a fost aproape să-l surprindă pe Lungu la colțul scurt, pentru ca ocazia lui Botiș din numai 3 metri să anunțe golul doi În minutul 33, Strătilă a centrat de pe dreapta, iar Curtuiuș a șters inteligent balonul spre colțul lung: 2-0! Același golgheter al UTA-ei a mai avut o ocazie importantă, dar șutul său din 10 metri a fost respins cu un reflex bun de Lungu.

Partida s-a reluat de la un scor la care arădenii mergeau mai departe în cursa spre Liga 1, așa că Mihalcea a mutat cu Matei în locul lui Bumbac. Repriza a debutat cu o ieșire hazardată a lui Miron și un șut lobat al lui Alexandru ce a căzut pe plasă. Au fost minute bune pentru „galben-albaștrii”, dar loviturile de cap ale aceluiași Alexandru și M. Popescu nu i-au făcut rău lui Miron. În schimb, S. Popescu și din nou V. Alexandru au fost mai periculoși în minutele 54 și 57, dar scorul a rămas neschimbat. Nagy a jucat „cartea” Cipri Rus după exact o oră de joc, iar nou intratul a avut o primă situație trei minute mai târziu cu o lovitură de cap slabă venită după centrarea lui Copil. După ce au scăpat din presiunea Dunării, utiștii au lăsat impresia că pot controla finalul de meci. A venit, însă, minutul 74, când „centralul” Colțescu i-a dat „galben” pentru simulare lui Manea și cum era al doilea l-a eliminat pe fundașul utist. Dar, purtată pe aripi de public, „Bătrâna Doamnă” s-a dus la 3-0. Copil i-a pasat printre lui Rus, iar acesta a trimis cu latul pe sub Lungu ieșit la intercepție. Delirul a fost total pe mica arenă din Aradul Nou, dar la o fază norocoasă, desfășurată în minutul 80, Covaci, talonat de Balint, și-a deviat balonul în proprie poartă din numai 4 metri. La acest scor urma prelungirile, deși Copil și Vali Alexandru puteau încheia totul prin finalizări din careul mic, dar au ratat incredibil.

Ambele formații au intrat epuizate în timpul suplimentar, cu un „” pentru gazde. Totuși, s-au mai găsit resurse pentru  două situații ale lui Copil și Chindriș, dar mai ales golul de 4-1. Era minutul 98 când Rus a luat o acțiune pe cont propriu, a tras de la 18 metri, balonul a țopăit în fața lui Lungu și a intrat lângă bară. În chiar debutul reprziei a doua de prelungiri, Miron a fost incredibil în fața golgheterului Dunării. Scăpat singur, V. Alexandru a finalizat de la 14 metri, dar Miron a anticipat și a respins salvator. Minutele finale s-au jucat la poarta arădeană, dar Alami și S. Popescu au finalizat slab la ulimele zvâcniri ale Călărașiului.

Calificarea la barajul cu Voluntariul a fost sărbătorită cu o invazie de spectatori pe gazon, eroii fiind îmbrațișați și luați în brațe. UTA e la 180 de minute de revenirea în Liga 1. Miercuri seară va juca în deplasare, iar duminică, de la ora 13, o va găzdui pe FC Voluntari.

Formații:

UTA: Miron – Manea, Botiș, Gligor, Burlă – Strătilă (77 Covaci), Chindriș, Tănase (70 Jorza), Copil – Man, Curtuiuș (60 Rus). Antrenor: Rolang Nagy

Dunărea: C. Lungu – Ţenea (73 Săftescu), Bumbac, M. Popescu, Panait, Vădrariu (78 Balint) – Sg. Popescu, Alami, Al. Stoica – Kanda, Alexandru. Antrenor: Adrian Mihalcea

Arbitri: Sebastian Colțescu (Craiova) – Alexandru Cerei și Istvan Miclos Nagy (ambii din Cluj). Rezervă: Horațiu Feșnic (Cluj)

Cartonașe galbene: Curtuiuș 36, Manea 68 și 74 / S. Popescu 42, Panait 62

Cartonaș roșu: Manea (UTA) – min. 74

Observatori FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare) și Valer Vancea (Oradea).

FOTO: UTA Media Design

Lasă un răspuns

www.cl24.com.ua

monaliza.kiev.ua

https://niko-centre.kiev.ua