Arădeanul Zsolt Torok, la limita supravieţuirii pe munte

  • njwc.info
  • mai 11, 2017
  • 0

Arădeanul Zsolt Torok care a plecat împreună cu alpinistul timişorean Horia Colibăşanu spre noi cuceriri (vârful Everest) a trecut prin momente dificile.

Acesta a şi postat un mesaj pe pagina sa de dar şi câteva fotografii.

„Au fost patru zile de lupta aspra si continua cu un munte care ne-a adus la limita supravietuirii. Vant, avalanse, frig si ninsoare, toate in obtinerea unui trofeu: fata sudica a muntelui Pumori.

Ieri am fost surprinsi de o furtuna groaznica care ne-a distrus inca de la prima ora bivuacul cu o avalansa si aproape ne-a ingropat cu totul (am ramas ancorati intr-un singur friend).

A inceput sa ninga in rafale cu vant puternic si cer negru. Dupa o noapte nedormita am incercat sa iesim din perete pe creasta sudica, cautand un loc de bivuac mai sigur. Au urmat doua lungimi tari,

iar apoi inaintand in rampa de iesire la 6800, Vlad a fost luat de o avalansa, oprindu-se dupa 10m in protectiile mobile (corzi). Am reusit sa regrupam cu echipamentul ramas. Din priviri am evaluat situatia, iar o eventuala continuare ar fi insemnat o capcana fatala.

Eram deja epuizati. Cea mai grea decizie a fost si cea mai inteleapta.

Au urmat peste 900m de rapeluri intr-un infern alb, dar suntem binecuvantati sa fim in viata.

Anul trecut am urcat impreuna pe trei varfuri dificile, dar abia cu aceasta experienta ne-am sudat ca si echipa. Am dat tot ce-am putut dar Pumori ne-a respins de data aceasta. Dar ne vom intoarce pentru ca cei 7160m nu se vor mai inalta dar noi vom creste si vom avea a doua sansa.

Multumim celor de acasa care au crezut in noi”, este mesajul lui Zsolt Torok.

Lasă un răspuns

www.220km.net

moto g4 обзор

https://steroid.in.ua