Arădeanul Gigi Budiu, artistul fotograf cu cadru ortopedic

Niciun comentariu

Arădeanul Gigi Budiul (68 de ani) este unul dintre artiştii fotografi cei mai cunoscuţi în mediul cultural artistic din ţară şi străinătate. Deşi se deplasează cu un cadru ortopedic de mers cu roţi, acesta nu încetează să participe la diverse evenimente.

Gigi Budiu s-a născut la Arad, în data de 23 aprilie 1949. În domeniul artei fotografice a absolvit un curs de fotografie în cadrul Universităţii Populare din Arad şi în cadrul Foto Club Arad.

Pasionat de peşti exotici a înfiinţat la Arad Asociaţia GOLD FISH al cărui preşedinte a fost. A participat la diverse expoziţii de peşti şi animale exotice.

A fost vicepreşedinte al Foto Club-ului arădean timp de opt ani. Este colaborator extern al ziarelor Flacăra Roşie şi Voroslobogo, iar după Revoluţie colaborează cu Ghidul Arădean, Critic.ro şi COM24 în calitate de foto-reporter.

Primul aparat foto a fost un SMENA 8M, iar prima expozitie a fost în 1975 în cadrul Foto Clubului din Arad. A participat la numeroase expoziţii şi concursuri atât în ţară cât şi în Italia, Spania, Ungaria, unde a obţinut diplome şi medalii, culminând cu medalia de aur în cadrul Salonului Fotografic AR-TUR 2010, secţiunea antropic. Colaborează la nivel de Foto Club cu foto cluburi din Ungaria organizând expoziţii în Romania şi în Ungaria. A luat locul I pe ţară la Festivalul Cântarea României.

Este fondatorul Light Writers Group, organizând o expoziţie în Arad, alături de Ria Horosni, Cerasela Corbă şi Doru Fădoraş în noiembrie 2016.

În anul 2010 artistul fotograf s-a îmbolnăvit fiind diagnosticat cu mielopatie. Deşi începând cu anul 1980, după un accident şi-a pierdut vederea la ochiul stâng, nu a abandonat. El a fost coordonatorul cercului foto la Casa Tineretului Arad.

„Dacă nu exista arta fotografică, nu existam nici eu. După recuperarea ce-am avut-o, n-am mai simţit dureri, deoarece am început să fotografiez foarte mult, astfel uitam ce-nseamnă suferinţa, îmi alina durerea”, spune Gheorghe Budiu pentru

Recent, alături de alţi oameni de seamă ai Aradului, Gheorghe Budiu, a apăurt în paginile „Tu-carte deschisă Volumul I”.

În ultima perioadă din cauza bolii şi a faptului că vederea îi joacă feste (trebuie să se opreze la un ochi) arădeanul s-a axat mai mult pe portrete. Mai merge la evenimente, dar nu aşa des cum o făcea înainte.

Din tinereţe şi până în prezent Gigi Budiu, cum îi spun prietenii, a îndrumat paşii înspre arta fotografică multor tineri. Nu puţini dintre aceştia ajungând nume de referinţă în ţară şi străinătate.

Susă:

Category: Arad
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

www.topobzor.info

продвижение сайта

school girl courage test 4
Meniu