Arădeanul de Cartea Recordurilor a împlinit 57 de ani!

  • njwc.info
  • April 1, 2016
  • 0

Actualul preşedinte de imagine al clubului Steaua a contribuit decisiv, în 1986, la cucerirea celui mai important trofeu din istoria fotbalului românesc: Cupa Campionilor Europeni.

Helmuth Duckadam a avut parte de un tratament urât din partea lui Laurenţiu Reghecampf, înainte de startul returului, însă el rămâne un personaj respectat în cadrul clubului. Tocmai de aceea, site-ul oficial al roş-albaştrilor îşi deschide pagina principală cu un articol intitulat „La Mulţi Ani, Helmuth Duckadam!“.

Mai jos întrg conținutul comunicatului:

”Fotbal Club Steaua Bucureşti îi urează La Mulţi Ani şi multă sănătate preşedintelui de onoare Helmut Duckadam, care a împlinit, pe data de 1 aprilie, vârsta de 57 de ani.   Clubul nostru îi doreşte <<Eroului de la Sevilla>> să aibă parte de cât mai multe momente fericite în viaţă şi îi mulţumeşte încă o dată pentru contribuţia extraordinară avută la dezvoltarea imaginii Stelei şi a fotbalului românesc”.  

Helmut Duckadam s-a născut pe 1 aprilie 1959,  în județul nostru, la Semlac şi a debutat, în fotbalul profesionist, la UTA Arad, echipa pentru care a evoluat din 1978 şi până în 1982, când s-a transferat la Steaua. Pe plan intern, acesta a cucerit două titluri de campion cu Steaua (1985 şi 1986) şi o Cupă a României (1985), însă a devenit celebru pe plan mondial după ce a cucerit Cupa Campionilor Europeni, pe 7 mai 1986, când a apărat patru lovituri de la 11 metri consecutive şi a adus cel mai râvnit trofeu din competiţiile inter-cluburi în Ghencea. Odată cu această performanţă, Duckadam a intrat şi în Cartea Recordurilor.

Duckadam a deținut o funcție onorifică și la UTA în sezonul 2005-2006, când în conducere clubului se afla și fostul viceprimar, Tiberiu Dekany.

 

Leave a Reply