Aproape 300 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate în alte țări

  • njwc.info
  • March 11, 2018
  • 0

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 620 de persoane, 120 de autovehicule și 34 de documente, ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 2 – 9 martie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 342 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).

 

Poliţiştii români au pus în aplicare 22 de mandate europene de arestare, au depistat 114 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 10 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

 

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 18 documente, 3 certificate de înmatriculare și au fost găsite 53 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

 

Totodată, 278 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

Dintre acestea, 36 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 24 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar alte 5 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

 

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 10 documente, 3 certificate de înmatriculare și 49 de autovehicule, bunuri căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

 

România, din punct de vedere al cooperării poliţieneşti, este membru de facto al Spaţiului Schengen din 5 noiembrie 2010.

Leave a Reply

посмотреть avtovoz.co.ua

также читайте agroxy.com

www.agroxy.com/prodat/raps-151/rovenskaya-obl