Ani grei de închisoare pentru doi poliţişti arădeni

Niciun comentariu

Doi poliţişti arădeni au primit pedepse grele cu închisoarea, fiind acuzaţi de luare de mită: 50 de lei şi două aparate de cafea.

Şase ani de închisoare şi cinci ani de închisoare sunt pedepsele primite de doi poliţişti arădeni care au fost judecaţi pentru luare de mită. Este vorba despre Cornel Sorin Panda şi Adrian Belei, foşti poliţişti la secţia din Micălaca. Potrivit Tribunalului Arad, cei doi au primit pedepse cu executare, pe lângă luare de mită fiind acuzaţi şi de fals intelectual. Cum au ajuns oamenii legii pe mâna achetatorilor? Ne-au explicat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad: în dimineaţa de 5 mai, în jurul orei 6.00, în timp ce poliţiştii Cornel Panda şi Adrian Belei îşi exercitau atribuţiile de serviciu, au oprit în trafic un microbuz care transporta aparate de cafea marca Saeco. După ce au verificat actele transportului, cei doi poliţişti s-au dus la Secţia de Poliţie din Micălaca împreună cu şoferul microbuzului. Aici conducătorul le-a dat oamenilor legii două aparate de cafea Saeco şi 50 de lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu. Cei doi poliţişti au fost reclamaţi pentru fapta lor chiar de către şoferul microbuzului. Aşadar, cei doi poliţişti au primit ani grei de închisoare pentru 50 de lei şi două aparate de cafea.

Sentinţa Tribunalului Arad spune că „Panda Cornel Sorin, fără antecedente penale, este condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită la pedeapsa închisorii de 6 (şase) ani. Condamnă pe inculpatul Panda Cornel Sorin pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual la pedeapsa închisorii de 1 (unu) an. Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Panda Cornel Sorin după cum urmează: aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 6 (şase) ani închisoare, la care se adaugă un spor de 4 (patru) luni închisoare, inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă de 6 (şase) ani şi 4 (patru) luni închisoare în regim de detenţie. În ceea ce îl priveşte pe celălalt poliţist, instanţa îl „condamnă pe inculpatul Belei Adrian, studii superioare, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, la pedeapsa închisorii de 5 (cinci) ani. Condamnă pe inculpatul Belei Adrian, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, la pedeapsa închisorii de 1 (unu) an. Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Belei Adrian după cum urmează: aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 5 (cinci) ani închisoare, la care se adaugă un spor de 4 (patru) luni închisoare, inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă de 5 (cinci) ani şi 4 (patru) luni închisoare în regim de detenţie”.

Bani „de seminţe”

Tribunalul Arad a decis şi confiscarea unor sume de bani în folosul statului român, dar sumele sunt derizorii. Instanţa a decis ca, de la fiecare inculpat, să fie confiscată suma de 65,14 lei. Totodată, cei doi sunt obligaţi să plătească fiecare câte 2.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Iar, pentru a se asigura că banii vor fi achitaţi, Tribunalul Arad a decis instituirea sechestrului asiguratoriu asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea celor doi inculpaţi până la concurenţa sumei de 2.065,14 lei pentru fiecare dintre poliţiştii şpăgari.

Prima instanţă

Cei doi poliţişti care au luat mită 50 de lei şi două aparate de cafea au şansa să îşi reducă din pedeapsă. Pentru că Tribunalul Arad este prima instanţă în acest caz, aşa că şpăgarii pot ataca sentinţa.

 

Sursa: Aradon / Foto: www.joeforamerica.com

Category: njwc.info
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

http://niko-centre.kiev.ua

читать далее chemtest.com.ua
Meniu