Android 9.0 P îţi va permite să vezi ce aplicaţii îţi folosesc camera foto şi microfonul în timp real

  • njwc.info
  • May 11, 2018
  • 0

După scandalul care a implicat Facebook şi Cambridge Analytica, din ce în ce mai mulţi utilizatori au început să îşi dea seama de faptul că e important să îţi protejezi datele.

Trebuie să ai grijă atunci când oferi unei aplicaţii sau unui website permisiunea de a te urmări, pentru că, de multe ori, eşti tentat să treci rapid prin paginile de termeni şi condiţii.

Noul update Android, cunoscut în acest moment sub numele de 9.0 P, va avea o funcţie nativă care îţi va permite să gestionezi mai bine activitatea în fundal a aplicaţiilor şi să arunci o privire de ansamblu asupra celor care îţi utilizează în mod constant microfonul sau camera foto. Aceasta este o adevărată gură de aer proaspăt pentru cei mai suspicioşi dintre noi. O astfel de funcţie nativă este integrată şi în versiunea modificată de Android preinstalată pe flagship-ul Blackberry. Chiar dacă nu este chiar acelaşi lucru, interfaţa ei îţi permite să vezi ce aplicaţii ţi-au utilizat microfonul, de exemplu, în ultimele 24 de ore şi când a avut loc acest lucru.

Astfel poţi revizui permisiunile pe care le-ai acordat diverselor platforme terţe. Prin această funcţie nouă, Google vrea să sporească încrederea utilizatorilor în companie şi să se distanţeze de o percepţie negativă, una pe care Facebook o resimte din plin în ultima perioadă. Android 9.0 P se va lansa în acest an şi va fi disponibil pe flagship-urile companiilor de top scrie

Leave a Reply