Alpinistul arădean Zsolt Torok vrea să cucerească noi vârfuri. În aprilie va pleca spre Himalaya

  • njwc.info
  • martie 10, 2016
  • 1

Alpinistul arădean Zsolt Torok are în plan în această vară cucerirea mai multor vârfuri. Astfel, împreună cu echipa cu care a cucerit vârful Nanga Parbat arădeanul va pleca în data de 17 aprilie să escaladeze vârful Ama Dablam (6856 m) din Himalaya, apoi va pleca singur spre vârful Pumori, care se află în Regiunea Everest. După această expediţie, Zsolt Torok, va reveni în ţară, iar apoi va pleca în Alpii Francezi. Urmează o expediţie în Rusia, în Caucaz, apoi va continua accesiunea în Alpi după care va reveni în ţară. În toamnă se va întoarce în  Himalaya pentru cucerirea unui vârf din partea sudică, ceea ce va reprezenta o premieră în România. Înainte de toate astea însă, Torok va pleca în cantonament în Elveţia.

„În anul 2014 am avut ghinion atât din cauza vremii, cât şi cu echipa, a fost şi cutremurul apoi şi am trecut prin atâtea şi a trebuit să renunţ la expediţie. De aceea acum îmi doresc să recuperez din pierderile profesionale”, afirmă Zsolt Torok.

torok 1

Pentru toate aceste expediţii arădeanul are nevoie de 37 de mii de euro şi aici spune el a pus costuri minime. Din păcate, Zsolt Torok, cel care duce numele ţării pe cele mai înalte vârfuri nu este ajutat de către autorităţile din Arad sau de către oamenii de aici. El a primit până acum sponsorizări pentru prima expediţie de la firme din Suceava, Bucureşti, Ploieşti şi Buşteni.

 

 

Lasă un răspuns

iwashka.com.ua

www.220km.com.ua

https://www.babyforyou.org