,,Al tău, vechi Caragiale!“ de Ziua Mondială a Teatrului

  • njwc.info
  • March 25, 2016
  • 0

Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” va marca  Ziua Mondială a Teatrului prin susținerea  spectacolului ,,Al tău, vechi Caragiale!“ în regia lui Valentin Voicilă. Spectacolul va avea loc, duminică, 27 martie, la sala mare a teatrului, de la ora 19,00. Din distribuția spectacolului fac parte actorii : Oltea Blaga, Roxana Sabău – Nica, Constantin Florea, Robert Pavicsits, Dan Covrig și Valentin Voicilă.

Ziua Mondială a Teatrului a fost creată de Institutul Internațioanl de Teatru, în cadrul celui de-al IX lea Congres mondial de la Viena, în anul 1961 și a fost sărbătorită pentru prima oară  la data de 27 martie 1962, ziua în care se deschidea stagiunea Teatrului Națiunilor de la Paris. De atunci, în fiecare an, la aceeași dată, comunitatea teatrală internațională, artiști și public deopotrivă, sărbătoresc Ziua Mondială a Teatrului

În fiecare an, de Ziua Mondială a Teatrului, o personalitate  recunoscută la nivel internațional este invitată să-și exprime gândurile legate de acest eveniment, într-un mesaj care va fi tradus în peste 20 de limbi, citit spectatorilor înaintea reprezentației din seara zilei de 27 martie și transmis în lumea întreagă prin intermediul mijloacelor de informare. Primul mesaj transmis cu ocazia  Zilei  Mondiale  a Teatrului a fost cel al scriitorului, dramaturgului și cineastului francez, Jean Cocteau în anul 1962.

Leave a Reply

also read

здесь maxformer.com