Adrian Curaj: Demnitarii, cât sunt demnitari, să se abţină să susţină doctorate

  • njwc.info
  • ianuarie 11, 2016
  • 0

Ministrul Educaţiei anunţă că în următoarele săptămâni va fi schimbat cadrul legislativ în baza căruia sunt verificate acuzaţiile de plagiat în lucrări de doctorat. Invitat la emisiunea Kilometrul 0, Adrian Curaj a spus că va recomanda ca demnitarii să nu se înscrie la doctorat în perioada în care ocupă funcţii publice. De asemenea, fiecare caz va fi analizat indiferent de poziţia celui acuzat de plagiat.

Sunt foarte bucuros, comisia şi-a încheiat ieri activitatea. Are un raport foarte bun, excelent. Iar pe parcursul săptămânii care începe voi anunţa toate transformările propuse, iar cadrul legislativ va fi setat în următoarele săptămâni.

Cred că în cadrul instituţional normativ stabilit vor fi tratate toate situaţiile independent de poziţia celor care au doctorat şi vor fi făcute recomandări ca demnitarii, pe perioada cât sunt demnitari, să se abţină să susţină doctorat sau să se înscrie la doctorat.

Instituţiile de învăţământ superior şi Academia Română vor avea responsabilitatea analizării tuturor situaţiilor.

Vreau să spun că deja am introdus în contractul de finanţare a universităţilor din România obligativitatea ca, până la sfârşitul semestrului întâi să îşi evalueze şcoliile doctorale, să facă prezentarea raportului în Senat, iar apoi să fie făcut public”, a declarat ministrul Educaţiei.

„Voi genera un mecanism care va duce la transformări majore şi la stabilirea încrederii în sistemul de doctorat din România.”, a subliniat ministrul.

 

 

 

Sursa: 

Lasă un răspuns

читать детальнее на сайте

www.xn--80adrlof.net

best-cooler.reviews/igloo-playmate-cooler-review/