Abuz grosolan al administrației Falcă : Primăria Arad interzice amplasarea corturilor destinate strângerii de semnături în campania electorală

  • njwc.info
  • aprilie 13, 2016
  • 2

Primarul Gheorghe Falcă, Radu Drăgan, arhitectul-șef al Primăriei și toți cei care se mai fac responsabili pentru încălcarea legilor vor fi acționați în instanță de către reprezentanții partidului njwc Că Suntem Arădeni.

13000398_565624466950673_1858019249_o
Sfidând Legea Publicității, reprezentanții administrației publice locale au interzis formațiunii locale arădene amplasarea pe domeniul public unui număr de șase corturi necesare strângerii de semnături în campania electorală. Solicitarea prin care MCSA cerea permisiunea amplasării corturilor în municipiu a primit un răspuns halucinant semnat de arhitectul-șef al Primăriei. ,, Urmare a cererii dumneavoastră înregistrată la Primăria Municipiului Arad cu numărul 19627/31.03. 2016, prin care solicitați amplasarea a 6 corturi pe domeniul public al municipiului , în vederea strângerii de semnături, vă comunicăm Legislația în vigoare nu prevede desfășurarea unei asemenea acțiuni pe domeniul public al municipiului Arad ’’, explică arhitectul-șef.


Pe lângă abuzul grosolan comis de ocupantul biroului oval prin subalternii săi, interesant este și faptul că , în răspunsul său, arhitectul Radu Drăgan face referire la legislație fără însă a susține decizia Primăriei măcar cu un articol de lege. Asta în vreme ce articolul numărul 6 din Legea Publicității(lege încălcată flagrant în acest caz de municipalitate) arată că : ,,Pentru amplasarea mijloacelor de publicitate care nu necesită fundații utilizate în cadrul unor campanii publicitare și/sau activități de promovare ce nu depășesc 30 de zile, care se desfășoară pe domeniul public sau privat al statului ori al unității administrativ-teritoriale, ori pe proprietatea privată a persoanelor fizice și juridice, în condițiile prezentei legi, autoritatea publică poate emite avize pentru publicitate temporară, la cererea solicitanților’’. Cu alte cuvinte, municipalitatea ar putea, în realitate, să elibereze aceste avize cu condiția să și dorească acest lucru.


Liberalismul nu este prost înțeles doar la vârful Primăriei din Arad. Potrivit unor informații difuzate recent de Pressalert și primarul Timișoarei suferă de aceleași angoase ca și cel al Aradului. La fel ca și Gheorghe Falcă, Nicolae Robu își privește de sus contracandidații la fotoliul de primar. La rândul lui, Robu a interzis amplasarea pe străzile Timișoarei a corturilor necesare strângerii de semnături în campania electorală, lucru ce a stârnit un val de reacții negative din partea reprezentanților celorlalte formațiuni politice.
Și totuși, se poate! Participanții la cursa electorală din alte județe nu se confruntă cu tirania unor administrații locale bântuite de temeri. Spre exemplu, în Cluj-Napoca, Craiova sau București candidații în alegerile locale îți pot amplasa nestingheriți pe domeniul public corturile de campanie.

2 thoughts on “Abuz grosolan al administrației Falcă : Primăria Arad interzice amplasarea corturilor destinate strângerii de semnături în campania electorală

  1. „Pentru că legislația românească în vigoare chiar permite așa ceva…” – asta trebuia să fie ultima propoziție! 🙂
    E trist, extrem de trist ce se întâmplă în Arad. Totul e la cheremul și la bunul plac al unui singur om. Evul Mediu, nu alta…

  2. La Arad se permit mai putine lucruri,a se vedea si dreptul la opinie la sindicatelor in anii trecuti,asteptam vremuri mai bune pentru Arad,o sa vedem in campania electorala cum se vor desfasura ostilitatile.

Lasă un răspuns